En sajt med sajter

Citypendeln

Börja på Slottsberget

Börja på Slottsberget
Som turist i Budapest är Slottsberget det ställe du bör starta din sightseeing. Slottsberget ligger på Budasidan av staden och kröns av det kungliga slottet.
Fram till tidigt 1900-tal var det givetvis den kungliga familjen som inhystes där. Men idag har slottet andra funktioner. Här hittar du nationalbiblioteket, nationalgalleriet samt det historiska musset – som till viss del inhyses i slottets allra äldsta delar, och är historiska i sig. Vill du förkovra dig i Ungersk konst och historia är det givetvis hit du ska bege dig. Men även om det inte är detta du är ute efter, finns det väldigt mycket att se på Slottsberget.
Här uppe hittar du även en hel stadsdel med medeltida hus och torg som är mycket spännande att promenera igenom. Här finns olika gator och torg samt den gamla stadsporten och trefaldighetsstatyn.

En bit in här hittar du även Budas gamla rådhus samt den mäktiga Mattiaskyrkan med sina anor ända från 1200-talet. Flera av byggnaderna på Slottsberget har flera gånger under historien raserats i olika krig och sedan återuppbyggts. Dock finns grunderna kvar.

När du tagit dig över hela Slottsberget når du Fiskarbastionen som dels är stället där fiskmarknaden höll till förr i tiden – men det var även härifrån som fiskarskrået gjorde sin del av att försvara staden när den var under attack. Det är en fantastiskt vacker byggnad som hänger ut över vattnet i vit sten. Härifrån är utsikten över Donau och Budapest fantastisk.

Om du vill bo i närheten av Slottsberget men inte vet vilka hotell som finns i närheten kan du gå till hotell-budapest.se och använda deras sökmotor. Här finns ett sökfilter där du bland annat kan ställa in sökandet för vissa områden i staden. Du kan även välja prisnivå och antal stjärnor på hotellet. Välkommen till Budapest.

No related posts.

Comments are closed.