En sajt med sajter

Citypendeln

Drömmer du om att ha liemannen i ditt kök

Nåväl, om du drömmer om det så har du nog andra problem än ekonomin. Men denna text handlar inte om döden, utan om Ingmar Bergman – och auktionen på hans lösöre. Många av hans tillhörigheter gick för rekordpriser efter hans död. Och vissa saker som blev obegripligt dyra, med tanke på vad de egentligen var. Men drömmer man om att äga något som tillhört en av världens mest berömda regissörer så får man kanske vara beredd att pytsa ut.
Under auktionen kunde man bland annat köpa en sprattelgubbe i papp gick för 29 000 kronor och en trämodell av Dramaten för mer än en miljon kronor. De berömda schackpjäserna, troligen de som riddaren och döden spelade med i filmen “Det sjunde inseglet”, såldes för en miljon kronor.

Ett fiaspel som hade utropspris på 300 till 500 kronor slutade på 15 500 kronor och en fåtölj med fotpall av Charles och Ray Eames gick för 115 000 kronor – trots att utropspriset var satt till 30 000 till 40 000 kronor och fåtöljen hade skador.
Så hur gör man när man står där under auktionen och man märker att budgivningen bara stiger och stiger och du ser hur dina drömdyrgripar försvinner bort från dig – för du har helt enkelt inte pengar att buda med? Då är det bra att det finns lätta och snabba lån att ta som gör att du kan buda vidare. Gå in på www.onlinelan.se och kolla.

No related posts.

Comments are closed.