En sajt med sajter

Citypendeln

Du som reser mycket vet att det utbudet av läsvärda e-böcker är stort

Du som reser mycket vet att det utbudet av läsvärda böcker ofta är begränsat på tågstationer och flygplatser. Med en läsplatta har du ständig tillgång till ett mycket större antal titlar. Dessutom kan du med vissa modeller enkelt och smidigt låna böcker från biblioteket, oavsett var du befinner dig. I många av dagens e-läsare igår dessutom ordlistor, vilket framför allt underlättar läsning på främmande språk. Allt du behöver göra är att klicka på det ord du inte förstår.

Läsplattans skärm är speciellt utvecklad för att inte trötta ut ögonen. Till skillnad från andra mobila enheter är läsplattans skärm lätt att läsa både från olika vinklar och i starkt solljus. Ett exempel är Iriver Story HD Wifi, som erbjuder en fantastisk läsupplevelse.

En viktig sak att kolla upp innan du bestämmer dig för en viss läsplatta är vilka böcker du kan få tillgång till. Med Amazons Kindle, till exempel, kan du enkelt handla i Amazons omfattande e-butik, men det går i nuläget inte att låna böcker på biblioteket och heller inte att läsa texter publicerade i standardformatet epub. Den som är intresserad av svenska texter kan antingen köpa dessa som PDF-filer eller använda sig av de konverteringsverktyg som finns tillgängliga på internet.

Eftersom upphovsrätten för böcker är tidsbegränsad kan du idag gratis ladda hem många av klassikerna från nätet. På sajter  hittar du en mängd titlar. Företag som Amazon erbjuder dessutom en mängd böcker som formaterats för att passa deras läsplattor.

Läsplattan håller på att revolutionera den litterära världen. För att följa med i utveckling, gå till www.läsplatta.eu och läs mer!

No related posts.

Comments are closed.