En sajt med sajter

Citypendeln

Ett av de populära resmålen i Köpenhamn – det kungliga slottet

Ett av de populära resmålen i Köpenhamn – det kungliga slottet
Det kungliga slottet i Köpenhamn är tillsammans med Tivoli och Lilla sjöjungfrun stadens mest populära sevärdhet. Det är beläget i centrala Köpenhamn – vid Christian 8.s Palæ – och går under namnet Amalienborg. Slottet uppfördes under åren 1748 till 1760 under ledning av arkitekten Nicolai Eigtved och är egentligen fyra olika palats som möts vid ett torg. Delar av slottet är öppet för allmänheten och kl 12 varje dag är det ceremoniellt vaktbyte i det kungliga livgardet. Om kungafamiljen är hemma i sitt slott görs vaktbytet under musik. Oavsett är vaktombytet en mycket populär attraktion som lockar många turister.

Om du vill veta mer om Köpenhamn, hur du reser dit på ett bra och smidigt sätt – eller hur du hittar boende billigt – kan du gå in på hotell-kopenhamn. Detta är en sida för dig som funderar på att resa till den danska huvudstaden och njuta av allt den har att erbjuda – men inte vill lägga ut pengar i onödan.

Framförallt erbjuder sidan en sökmotor för hotell, där du i ett sökfilter kan ange vad du önskar av ett hotell. Du får sedan upp en lista på de hotell som lever upp till dina önskemål.
Om du vill se kungliga slottet och gärna vill bo i dess närhet kan du ange detta i sökfiltret. Genom att kryssa i att du vill bo maximalt 1 km från kungliga slottet får du fram vilka hotell som finns att ta in på där.
Ett stilfullt hotell som ligger nära Amalienborg är Comfort Hotel Esplanaden. Detta hotell har tre stjärnor och har fått 6.8 i snittbetyg av tidigare gäster. Vill du bo ståndsmässigt när du besöker Danmarks rojalister kan du checka in på Hotel Danleterre. Detta är ett femstjärnigt hotell med 8.2 i snittbetyg.

Related posts:

  1. Kosta på er en lyxsemester i Köpenhamn

Comments are closed.