En sajt med sajter

Citypendeln

Fonder, fonder och fondy

Fonder, fonder och fondy
Om du hör att någon ska satsa i en fond – och ser framför dig att personen står och tillreder en sats soppa i vilken han häller i någon mustig fond – då har du med stor sannolikhet helt missuppfattat sammanhanget. Troligtvis talar personen heller inte om något som har med fondy att göra. Han kommer inte att stoppa ost i en gryta med kokande olja. Överlag talar han inte om mat – utan pengar och aktier.
För att slippa känna dig dum i en sådan situation är det bra om du är lite allmänt påläst om aktier och fonder. Ett bra förslag är att du går in påwww.sparaiaktier.se. Här finns mycket bra och enkel information om aktier och här hittar du en speciell sektion om fonder. Kanske blir du till och med sugen på att börja handla i fonder själv.
Fonder är enkelt beskrivet en samling av olika aktier. Vanligen handlar det om aktier från 20 till 30 olika företag – men minst 16 stycken. När du placerar dina pengar i en aktiefond blir du indirekt delägare i de företag som ingår i fonden. Genom att du placerat pengar i en fond i stället för i enstaka aktier fördelar du dina risker, samtidigt som du kan känna dig trygg med att fonden förvaltas av kompetenta börsmäklare.
De aktier som väljs ut i en fond brukar dock ha något gemensamt med varandra. Det kan vara att de kommer från samma geografiska område; som Asien, Ryssland, Nordamerika osv. Då har man inriktat sig på att marknaden i dessa områden förändras på samma sätt. En fond kan också vara inriktad på en särskild bransch som exempelvis stålindustri eller byggbranschen.
Du behöver inte kunna jättemycket för att börja handla i fonder, men det är ändå en god idé att titta på www.sparaiaktier.se.

No related posts.

Comments are closed.