En sajt med sajter

Citypendeln

Glasögon från Valentino Garavani

Glasögon från Valentino Garavani
Valentino Clemente Ludovico Garavani – mest känd som Valentino – är en italiensk modedesigner och grundare av varumärket och företaget Valentino.
Valentino studerade vid École des Beaux-Arts och vid Chambre syndicale de la Couture Parisienne i Paris.
1959 lämnade Valentino Paris och öppnade ett modehus i Rom på posh Via Condotti med stöd av sin far och en medarbetare till honom. Valentino blev snabbt känd för sina röda klänningar som i modebranschen gick under namnet “Valentinorött.”
1960 mötte Valentino Giancarlo Giammetti på Café de Paris på Via Veneto i Rom. Det var starten på ett långvarigt samarbete. Efter ett par kämpiga år fick modehuset Valentino så äntligen sitt internationella genombrott 1962 i Florens – det italienska modets huvudstad på den tiden. Hans första utställning på Pitti Palace välkomnades som en sann uppenbarelse och den unga modeskaparen översvämmades av beställningar från utländska köpare och entusiastiska kommentarer från pressen.
mitten av 1960-talet var han redan den obestridda mästaren av Italienskt mode. 1967 fick han ta emot Neiman Marcus Fashion Award och blev bland annat Jackie Kennedys gunstling.
Valentino har även en lång rad accessoarer och tillbehör till sina kollektioner. Bland annat har han designat glasögon. Dessa glasögon är givetvis något många är intresserade av. Är du en av dem som gärna skulle köpa ett par – men ett överkomligt pris – kan du gå in på glasögon. Det är en sida på nätet som samlat ihop massor av populära märken på solglasögon. Bland märkena kan nämnas Prada, Sting och Seventh Street.

Related posts:

  1. Om Glasögon
  2. Vill du beställa Glasögon på nätet?
  3. Vill du köpa Glasögonbågar?
  4. Paris hotell
  5. Letar du efter Paris Hotell ?

Comments are closed.