En sajt med sajter

Citypendeln

Håll din viktminskning sund med hjälp av Omega 3


Om du går på en sträng diet för att du vill gå ner i vikt är det viktigt att du är medveten om att kroppen behöver vissa ämnen för att må bra. Du vill bli av med fett och drar därför ner på ditt fettintag. Men det finns olika sorters fett och vissa fetter är mycket viktiga för kroppen. Ett sådan fett är Omega 3. Detta är en fettsyra som ingår i en grupp fleromättade fettsyror som är mycket viktiga för kroppen. Omega 3 får man ofta i sig genom matfetter baserade på rapsolja och fisk. Omega 3 finns även i vissa nötter, olivolja, majsolja och solrosolja.
Orsaken till att Omega 3 är så viktigt är att det bidrar till att sänka kolesterolnivåerna i blodet. Och i och med det minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Därför brukar man ordinera Omega 3 till personer med förhöjd risk för dessa sjukdomar.
Detta fett får man ofta i sig naturligt om man håller en varierad kost. Ser du till att få i dig fisk, skaldjur, olja och margarin, regelbundet så får du det kroppen behöver.
Om du däremot går på en sträng diet kan vissa av dessa vara oförenliga med dina ambitioner. Då kan det vara vettigt att äta kosttillskott med Omega 3, så att din kropp säkert får i sig den nivå som de behöver.
Vill du lära dig mer om vad som är viktigt att tänka på vid viktnedgång kan du besöka www.viktexpert.se.

Related posts:

  1. Gå ner i vikt med Bantning
  2. Antioxidanter, Bliv frisk – ät något färgglatt

Comments are closed.