En sajt med sajter

Citypendeln

När storhet blir din död

Man brukar säga att fetma är den nya folksjukdomen. I visst avseende är det sant. För även om man inte dör av fetman i sig, så blir man lättare mottaglig för många andra sjukdomar som man dör av. En tung kropp tvingar ett hjärta att jobba hårdare. Fet man leder till igenproppade artärer vilket leder till större risk för hjärtinfarkter. Immunförsvaret blir sämre och kroppen slits betydligt fortare. Dessutom får man inte en fet kropp av sund mat, utan av skräpmat – vilket har sina egna konsekvenser.

Man kanske kan förväxla storhet och storhet. En filmstjärna är inte odödlig bara för att han är stor. Det finns flera av våra mest kända skådespelare i storleken XXXL som dött av sviter av sin fetma. Ett känt exempel är den storväxta komikern John Candy. Han blev bara 44 år då han dock av en hjärtinfarkt.
Han blev folkkär med filmer som Splash, Brewsters Millioner, Det våras för rymden, Raka spåret till Chicago och Uncle Buck. Han hann även påbörja en seriös skådespelarkarriär och gjorde en välrenommerad prestation i Oliver Stones film om Kennedymordet – JFK – från 1991. Han gjorde ett par filmer till efter det och dog 1994 under inspelningarna av “Hur vilda västern gick förlorad”.
Om du är överviktig och inte vill gå samma väg som John Candy, kan det vara bra att börja tänka på kost och motion. På allvar.
Det finns hjälp och råd, som gör det lättare. Gå in på www.viktfakta.se.

Related posts:

  1. Linser, Hur du blir en stjärna

Comments are closed.