En sajt med sajter

Citypendeln

Nytt gyllene kapitel i framgångssagan Jens Saltin

Allt talar för ett nytt gyllene kapitel i framgångssagan Jens Saltin. För en tid sedan stod det klart att den innovative svensken lämnar betallösningsföretaget Klarna.

Och nu kommer han inom kort att, tillsammans med sin kollega Fredrik Olofsson, att lansera appen Steven. Med Steven (namnet kommer från uttrycket “even Steven”) har Saltin och Olofsson skapat en smart betalningslösning för grupper.

Denna lösning gör att du och ditt restaurangsällskap slipper onödiga räkneövningar och pinsamheter. Steven gör jobbet åt er och det blir enkelt att se vilka som betalat – och vilka som inte har gjort det! Steven kommer bli en lika självklar app som Swish i din mobil.

Och det är inte bara när det kommer till restaurangbesök som Steven kan vara användbar; insamling till 50-årspresent på jobbet, gemensamma reseräkningar, svensexor och möhippor – det finns onekligen många tillfällen där Steven kommer att kunna göra jobbet åt dig och dina vänner och kollegor.

Jens Saltin arbetade på Klarna i sju år. Först som key account manager på Klarna mobil och när lämnade det expansiva företaget kunde han titulera sig chef över Storbritannien. Många har sedan dess undrat vad nästa steg kommer att bli i Jens Saltins framgångsrika karriär.

Saltin och Olofsson har tänkt sig ett upplägg där de börjar med att lansera appen i Sverige. Men i likhet med Klarna så är det internationellt fokus som gäller, vilket är tämligen självklart då problem med gruppbetalningar knappast kan sägas vara begränsat till Sverige.

Efter studierna på Handelshögskolan i Stockholm, som resulterade i en mastersexamen, har Jens Saltin bland annat arbetat för en hedgefond i San Fransisco, Kalifornien samt för Goldman Sachs i London. Och inom Klarna har Jens Saltin arbetat med olika uppdrag och på olika platser i flera länder.

No related posts.

Comments are closed.