En sajt med sajter

Citypendeln

Sök Roms rötter på Palatino

Sök Roms rötter på Palatino
Rom är utan tvekan en av världens äldsta städer med anor som är flera tusen år gamla. Den plats i Rom som anses vara äldst är Palatino. Enligt sägnen grundades staden där redan 753 f.kr. Enligt tradition låg där en gång en hydda där Roms grundare Romulus lär ha bott. Fortfarande vid Jesu födelse sägs den hyddan legat kvar där och vårdats som fornminne.
Palatino var platsen där de rika och framgångsrika byggde sina residens. Bland annat har Hortensius, Grassus, Clodius, Catilina och Kejsar Augustus bott där. Efter Augustus blev Palatino platsen för kejsarpalatset – som därefter byggdes ut av kejsare som Tiberius, Caligula och Nero.
Vid Palatino hittade man utöver palats även trädgårdar, bibliotek och allmänna ytor för Roms medborgare. På Palatino hittar man även Kardinal Frances trädgård som byggdes på 1500-talet över ruinerna efter Tiberius palats.
Palatino är bara en av alla historiska platser i Rom. Många byggnader med ett par tusen år på nacken står fortfarande kvar och vissa av dem används fortfarande i en eller annan form. Få städer har så många olika tidsepoker sammanpressade tillsammans. Det är allt från romarrikets storhetstid till kristendomens olika maktepoker med Vatikanstaten och Påven i stadens mitt.
Är du intresserad av historia är Rom ett självklart resmål och erbjuder utöver en massiv upplevelse av historiens vingslag även ett stort utbud av mat, uteliv, kultur och sportevenemang. Vill du veta mer om Rom och om var du hittar bra ställen att bo i staden kan du gå in på hotell-rom.se. Här hittar du flera artiklar om staden samt en utmärkt sökmotor för hotell i staden, där du kan ange dina önskemål för vad ditt boende ska ge dig.
Här kan du även läsa om stadens flygplatser och om hur du tar dig bra och billigt dit.

No related posts.

Comments are closed.