En sajt med sajter

Citypendeln

Sväva på moln med Tempur


Tempur är ett material som fått stor framgång inom ergonomi det senaste decenniet. Orsaken är den enorma komfort det erbjuder. Både i madrasser och kuddar är tempurmaterialet oerhört lämpligt om man brukar ha problem med smärta när man ligger ner.
tempur framställdes ursprungligen för NASAs rymdprogram. Dock har detta viskoelastiska och temperaturkänsliga material visat sig mycket användbart på andra områden. När man trycker mot materialet med en viss tyngd ger det långsamt efter. Det innebär att din kroppstyngd – eller vissa delar av din kroppstyngd – får en jämn fördelning över tryckytan. Tempurmaterialet återgår sedan till den ursprungliga formen efter att trycket avlägsnats. Det är därför tempur ger en så enastående komfort.
Sedan lanseringen har Tempur spritts allt mer. Först anammades det av sjukvården, där materialet var ytterst lämpligt för patienter som var sängliggande mycket. Materialet gav både en behagligare känsla och underlättade blodcirkulationen – vilket motverkade liggsår, vilket annars var ett stort problem. Tempur användes även som ett verktyg inom smärtbehandling. Patienter med rygg och nackont kunde bli hjälpta av Tempurprodukter. Genom att sova på en kudde och madrass i Tempur hamnade deras kroppar i en liggställning som var optimal för att nervbanor och muskler skulle ligga så naturligt som möjligt och inte skapa smärta.
Idag finns Tempurprodukter på marknaden för alla att köpa. De är givetvis dyrare än vanliga kuddar och madrasser – men väldigt mycket bättre.
Du kan läsa mer om Tempur och olika sätt att lindra fysiskt smärta på http://www.ergonomifakta.se.

http://www.ergonomifakta.se/ryggont/

http://www.ergonomifakta.se/tempur/

No related posts.

Comments are closed.