En sajt med sajter

Citypendeln

Tillbehör till din bärbara dator

Tillbehör till din bärbara dator
En bärbar dator innebär en frihet i den mån att den kan tas med överallt så du kan arbeta med bilder eller dokument var du än befinner dig. Dock innebär det vissa begränsningar. Med en bärbar dator har man vid tillverkningen valt bort vissa saker för att göra den mindre och smidigare.

Om du valt någon av de allra minsta bärbara datorerna finns oftast ingen dvd-spelare inbyggd. Då får du köpa en extern spelare och koppla in via USB-ingången. Det samma gäller extra hårddisk. För att spara plats är hårddiskens kapacitet decimerad på en bärbar dator och om du känner att du behöver mer utrymme är du hänvisad åt extern hårddisk – som kopplas till din bärbara dator på samma sätt som en extern dvd-spelare.

Möjligheten att skriva ut dokument och bilder – eller scanna in dito – är också begränsad med en bärbar dator som du har med dig. Detta är i och för sig ingen begränsning i själva datorn, då inte heller stationära datorer har inbyggda skrivare och scanner. Men det är en begränsning när du är på resande fot, att inte ha skrivare och scanner lättillgängligt.
Dock finns det relativt smidiga reseskrivare och scanners att köpa till. Framförallt om det bara gäller att scanna in och skriva ut vanliga foton. Handlar det om dokument i A4 storlek är dessa apparater något mer skrymmande, men finns ändå i relativt smidiga format.

Tillgång till snabbt internet är idag en självklarhet om du befinner dig i ditt hem, men det är inte lika självklart på resande fot. Dock finns alternativet med 3G modem som i de nyaste bärbara datorerna finns inbyggda och annars finns att köpa till.
Vill du läsa mer om tillbehör till din bärbara dator kan du gå in på www.laptopfakta.se och fördjupa dig mer.

Related posts:

  1. Köp din Bärbara dator hos oss

Comments are closed.