En sajt med sajter

Citypendeln

Upptäck Miami på billigaste sätt

Upptäck Miami på billigaste sätt
Miami är en motsägelsernas stad. Stadens historia är så väldigt gammal och ändå så ung. Invånarna är både de fattigaste och landet och de rikaste. I staden är det vanligast talade språket Engelska – men också Spanska.
Allting har sin förklaring – eller, kommer aldrig att förstås – om man inte åker dit och förstår genom att se det själv.

På den plats som Miami idag ligger levde förr indianstam en Tequestas. De hade bott där i tusentals år och var den indianstam som Européerna först fick kontakt med när de anlände till det nya landet Amerika. 1566 anlände spanjoren Pedro Menéndez de Avilés efter att ha ”upptäckt” området. Européerna slog sig ner och trängde undan indianerna, som i slutet av 1800-talet var i stort sett utrotade.
Ungefär samtidigt skapades staden Miami. Grundaren var fruktodlaren Julia Tuttle, som genom god övertalningsförmåga och en gnutta tur fick järnvägsmagnaten Henry Flager att lägga ett järnvägsspår genom området.
1896 var året då Miami blev stad och invånarantalet var 300.

Under 1900-talet växte staden lavinartat – mycket på grund av alla immigranter från Kuba och Sydamerika. På 60-talet var det Fidel Castros maktövertag som skapade många Kubanska immigranter och därefter har det varit olika latin- och Sydamerikanska immigranter – helt beroende på var oroligheterna rasat på kontinenten. Det är därför det i Miami är lika vanligt med Spanska språket som Engelska språket. Miami är även USA:s fattigaste stad per capita – även om vissa områden är bland de rikaste i landet. Segregationen är mycket stor.
Kontrasterna är stora – och staden är spännande.

Om du vill veta hur du billigast reser till Miami kan du gå in på flyginfo.se. Här kan du använda deras sökmotor som jämför priser mellan 600 flygbolag världen över och 30 olika resebyråer. Här hittar du garanterat billigaste resan till Miami.

Related posts:

  1. Boka hotell i miami
  2. Boka hotell i Örebro

Comments are closed.